Сіннабони – неймовірно смачні булочки з корицею, які завоювали любов людей по всьому світу. Вперше синобони з’явилися в Америці в однойменній мережі пекарень «Cinnabon». Вони славляться своїм чудовим смаком та ароматом кориці. Точний рецепт приготування сіннабонів тримається в секреті. Але це анітрохи не заважає приготувати їх вдома. За роки з’явилася велика кількість різновидів десерту. Приготуйте сінабони в медовій глазурі за цим рецептом і ви точно залишитеся задоволені.
Зробити корисніше:
Замість цукор на фруктозу або стевію. Замість пшеничного борошна використовуйте кукурудзяне, воно не містить глютен.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Тростинний цукор 3 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Для начинки та глазурі
- Масло вершкове 150 гр.
- Тростинний цукор 175 гр.
- Кориця 2 ст. л.
- Мед квітковий 2 ст. л.
На порцію
Калорії: 355 ккал
Білки: 5.61 г
Жири: 14.23 г
Вуглеводи: 50.74 г
Кроки
- Підготуйте усі інгредієнти. Дайте вершковому маслу полежати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Розігрійте духовку до 180 ° С
- Підігрійте молоко до теплого стану і влийте у глибоку миску. Додайте цукор, сіль та дріжджі. Все перемішайте та залиште на 15 хвилин. За цей час суміш повинна трохи піднятися та покритися бульбашками.
- Додайте 50 г розм’якшеного вершкового масла і куряче яйце. Все обережно перемішайте. Всипте просіяне борошно, і замісіть тісто.
- Місіть тісто до того часу, поки воно стане однорідним, еластичним і відлипатиме від стінок миски. Сформуйте з тіста кулю, викладіть назад в миску і накрийте харчовою плівкою або рушником. Залишіть тісто в теплі підніматися на 1:00.
- Підготуйте начинку. Для цього в невеликій мисці змішайте 125 г тростинного цукру та 2 столові ложки меленої кориці.
- Посипте стіл борошном і викладіть готове дріжджове тісто. Розкотіть тісто за допомогою качалки в пласт завтовшки 5 мм. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом. Зверху рівномірно розподіліть цукрово-коричну суміш.
- Поверніть тісто в рулет. Край пласта притисніть, щоб у процесі випікання сінабони не розвалилися. Розріжте рулет на 6 частин.
- Якщо у вас вийшов занадто довгий рулет, ви можете його розрізати на більшу кількість частин.
- Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть на неї вироби. Накрийте їх рушником або плівкою і дайте постояти за кімнатної температури 15 хвилин. Потім відправте сінабони випікатися в духовку на 30-40 хвилин за температури 180°С.
- Для приготування глазурі з’єднайте в сотейнику 50 г вершкового масла, 2 столові ложки меду і 2 столові ложки тростинного цукру. Варіть глазур на невеликому вогні, періодично помішуючи приблизно 5-7 хвилин. Глазур має стати однорідною і трохи загуснути. Зніміть її з вогню.
- Полийте сінабони медовою глазур’ю, що вийшла, і трохи остудіть. Так глазур затвердіє, а булочки краще просочаться. Можна подавати.
Синабони з медом готові. Смачного!