Під час моєї першої поїздки в Закарпаття я була вражена не тільки дивовижною природою, а й щирим гостинністю місцевих жителів. Різноманітні традиційні страви стояли на столі кожен день! Найбільше мені сподобався борщ з грибами – цікава інтерпретація відомої слов’янської страви!
Як приготувати гуцульський борщ з грибами
Гуцульський борщ готується без м’яса і птиці. Основними інгредієнтами виступають сушені гриби і квасоля. Незважаючи на відсутність м’яса, перша страва виходить дуже ситною і наваристою. Як на мене, так набагато смачніше!
- Вода 2 л.
- Гриби сушені 50 гр.
- Картопля 5 шт.
- Буряк 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Квасоля біла 200 гр.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Томатна паста 30 гр.
- Олія соняшникова 40 мл.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Сметана 40% 100 гр.
- Заздалегідь замочіть гриби і квасолю на кілька годин, потім промийте їх. Гриби варіть 40 хвилин, а квасоля — півгодини.
- Очистіть і наріжте овочі. Пасеруйте цибулю, моркву і буряк на розігрітій з соняшниковою олією сковороді з томатною пастою.
- Очистіть і наріжте картоплю кубиками, відправте овоч в киплячу підсолену воду.
- Наріжте капусту, відправте її в каструлю до картоплі і варіть ще 15 хвилин.
- Готові гриби наріжте соломкою і додайте в суп разом з грибним відваром. Туди ж відправте квасолю, зажарку в томатному соусі і сіль за смаком.
- Перед подачею прикрасьте суп рубаною зеленню і сметаною.
Єдина складність в приготуванні борщу з грибами і капустою полягає в передчасному замочуванні квасолі і грибів. Залийте інгредієнти холодною водою за кілька годин до приготування борщу або навіть за ніч. Спробуєте цей поживний борщ без м’яса?