Гуцульський борщ з грибами та квасолею

Під час моєї першої поїздки в Закарпаття я була вражена не тільки дивовижною природою, а й щирим гостинністю місцевих жителів. Різноманітні традиційні страви стояли на столі кожен день! Найбільше мені сподобався борщ з грибами – цікава інтерпретація відомої слов’янської страви!

Як приготувати гуцульський борщ з грибами

Гуцульський борщ готується без м’яса і птиці. Основними інгредієнтами виступають сушені гриби і квасоля. Незважаючи на відсутність м’яса, перша страва виходить дуже ситною і наваристою. Як на мене, так набагато смачніше!

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
60 хвДрук
  • Заздалегідь замочіть гриби і квасолю на кілька годин, потім промийте їх. Гриби варіть 40 хвилин, а квасоля — півгодини.
  • Очистіть і наріжте овочі. Пасеруйте цибулю, моркву і буряк на розігрітій з соняшниковою олією сковороді з томатною пастою.
  • Очистіть і наріжте картоплю кубиками, відправте овоч в киплячу підсолену воду.
  • Наріжте капусту, відправте її в каструлю до картоплі і варіть ще 15 хвилин.
  • Готові гриби наріжте соломкою і додайте в суп разом з грибним відваром. Туди ж відправте квасолю, зажарку в томатному соусі і сіль за смаком.
  • Перед подачею прикрасьте суп рубаною зеленню і сметаною.

Єдина складність в приготуванні борщу з грибами і капустою полягає в передчасному замочуванні квасолі і грибів. Залийте інгредієнти холодною водою за кілька годин до приготування борщу або навіть за ніч. Спробуєте цей поживний борщ без м’яса?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь