Під швидким і смачним перекусом ми зазвичай маємо на увазі бутерброди. В ідеалі такий варіант заморити черв’ячка повинен бути ситним і корисним, особливо якщо ви дотримуєтеся правильного харчування. Ікра з баклажанів для цього випадку буде як не можна до речі, особливо в розпал сезону овочів.
Ця прекрасна намазка на хліб готується без особливих витрат і зусиль. Нею можна легко і швидко підкріпитися не тільки в звичайний день, але і подати на святковий стіл. Якщо ви фанат пікантних овочевих закусок, то намазка з баклажанів неодмінно повинна з’явитися у вашому меню!
- Помийте і почистіть баклажан від шкірки, потім наріжте пластинками товщиною 1 см.зробіть на кожній пластині надрізи ножем, щоб баклажан краще пропікся.
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Викладіть пластинки на деко, застелене пергаментним папером. Полийте оливковою олією кожен шматочок баклажана і посоліть за смаком. Відправте в духовку на 15 хвилин запікатися до м’якості.
- Остиглі баклажани дрібно наріжте ножем, подрібніть в блендері або розімніть виделкою — подрібніть так, як вам більше подобається. Додайте видавлений через прес часник і дрібно нарізану зелень.
- Обсмажте кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору. Додайте до баклажанів разом з йогуртом, гірчицею і меленим чорним перцем, перемішайте.
Перекладіть намазку в красиве блюдо, прикрасьте гілочкою петрушки і подайте до столу. Замість кунжуту можете використовувати мелені волоські горіхи.