Наступний рецепт зовсім не для ледачих, а для зайнятих. Адже рум’яна ковбаса з капусти і фаршу дуже виручає, коли хочеться смачних голубців, а часу зовсім мало. Завдяки вдалій начинці і недовгому випіканню готова страва виходить дуже соковитою і ароматною та й форму тримає прекрасно.
Повірте, така невигадлива ковбаса точно підвищить ваш кулінарний авторитет серед рідних і близьких. Ніхто навіть не здогадається, що подібна смакота готується швидко, легко, без будь-яких проблем. При цьому редакція дане блюдо досить бюджетний варіант. Зате на святковому столі виглядає надзвичайно. Обов’язково приготуйте!
Ковбаса з капусти і фаршу в духовці: важливі нюанси
Для цієї страви беріть досить м’ясисті помідори. Зайва соковитість томатів тут ні до чого. У рецепті вказано сирий, попередньо замочений у воді, рис. Якщо боїтеся, що він так і залишиться твердим, без проблем додавайте в начинку варений. Як соус в кінці підійде сметана або ж грецький йогурт з часником і зеленню.
- Свинячий фарш 650 гр.
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 10 гр.
- Перець чорний мелений 5 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Олія соняшникова 25 гр.
- Для початку підготуйте капусту. Відріжте листочки непривабливого вигляду, акуратно виріжте стебло.
- Викладіть овоч в глибоку миску і щільно накрийте харчовою плівкою. Надішліть на 15 хвилин в мікрохвильовку.
- Через деякий час вийміть майже готовий качан і приберіть плівку. Зніміть м’які листя, укладаючи на стіл у вигляді великих пластів.
- Далі наріжте цибулю і томати дрібними кубиками і відправте в тарілку з м’ясним фаршем.
- Моркву також слід подрібнити на тертці або кубиками і додати до решти інгредієнтів.
- До маси, що вийшла всипте пропущений через прес часник і рис. Потім влийте масло і все ретельно перемішайте руками.
- Викладіть готову начинку на капустяну заготовку, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні.
- Сформуйте ковбаски і оберніть кожну в рукав для запікання. Зафіксуйте краю ниткою або пластмасовими стяжками. В ідеалі повинно вийти 2 великих рулетм.
- Викладіть їх на деко, а потім відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте блюдо близько 35-40 хвилин.
Готову м’ясну ковбасу з капусти рекомендуємо подавати на довгій тарілці або красивій дерев’яній дошці. І вже при гостях розрізати на зручні всім шматочки. Для більш виграшного вигляду можна посипати блюдо рубаною зеленню або крихтами пармезану. Це дуже смачно!