Неможливо пройти повз цього чудового пирога з агрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з найніжнішого пісочного тіста, стиглих ягід у вершковій заливці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
 - Борошно пшеничне 250 гр.
 - Масло вершкове 120 гр.
 - Цукор-пісок 100 гр.
 - Куряче яйце 1 шт.
 - Сіль за смаком
 - Для начинки:
 - Агрус 300 гр.
 - Сметана 30% 200 гр.
 - Куряче яйце 2 шт.
 - Цукор-пісок 100 гр.
 - Борошно пшеничне 2 ст. л.
 
Кроки
- У миску просійте борошно, додайте цукор.
 - Також викладіть в миску розм’якшене вершкове масло і одне яйце, перемішайте.
 - Коли всі інгредієнти змішаються між собою, переходьте до замісу руками.
 - Тісто зберіть в колобок, оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник.
 - Підготуйте начинку для пирога. У миску розбийте яйця, збийте їх віночком.
 - У яєчну масу додайте сметану і цукор, перемішайте.
 - Тісто розкачайте в тонкий пласт, потім перекладіть його в форму і зробіть невеликі бортики.
 - На тісто викладіть ягоди агрусу. Зверху на ягоди влийте заливку.
 - Випікайте пиріг в духовці, при 180 градусах, 30-40 хвилин. Готовий пиріг “феєрверк” трохи остудіть, потім подавайте до чаю.
 
Готовий пиріг “феєрверк” трохи остудіть, потім подавайте до чаю. Приємного апетиту!




