Пропонуємо вам швидкий і легкий варіант заготівлі помідорів чері по-корейськи на зиму. Для того щоб процес заготівлі пройшов максимально швидко, ми не нарізатимемо зелень, часник і гострий перець, а просто покладемо їх на дно баночки. У процесі того, як помідори настоюватимуться і маринуватимуться, вони насититься смаком та ароматом часнику, перцю чилі та трав і у нас вийде чудова холодна закуска.
Як почати готувати помідори черрі по-корейськи на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 450 гр.
- Сіль велика 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
- Перець чилі 1 шт.
- Кріп 2 гілки
- Петрушка 2 гілки
- Часник 3 зубці
Кроки
- Баночку для закрутки промиваємо питною содою, ретельно виполіскуємо проточною водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин. Потім даємо банку трохи охолонути і укладаємо на дно промиті та обсушені гілочки зелені.
- Туди ж відправляємо очищений і промитий часник і розрізаний половину стручок перцю чилі.
- Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник, щоб вони трохи обсохли від води. Після чого щільно укладаємо їх у банку і заливаємо окропом. Прикриваємо банку прокип’яченою кришкою і залишаємо помідори бланшуватися близько 20-25 хвилин.
- Потім на банку надягаємо насадку з отворами і зливаємо воду назад у каструлю, додаємо сіль та цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Після того, як маринад закипить, додаємо оцет, проварюємо близько хвилини і знімаємо з вогню маринад.
- Наливаємо його в банку і щільно закупорюємо кришкою. Перевертаємо вгору дном, обгортаємо махровим рушником і залишаємо до повного остигання при кімнатній температурі. Потім забираємо заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.