Аджика з хроном без варіння

Ця гостра та пікантна закуска дуже популярна. Вона готується без варіння, тому добре зберігає всі корисні речовини та смак. Її не просто їдять, а й на її основі готують соус та маринують м’ясо. Гостроту приправи можна змінити кількістю гострого перцю.

Що ж потрібно для приготування аджики з хроном без варіння

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Помідори для аджики добре промийте. Потім надріжте хрестоподібно і на 20 секунд опустіть у окріп, потім у холодну воду. З помідорів видаліть шкірку. Потім помідори розріжте на шматочки.
  • Солодкий та гострий перець помийте, розріжте на половинки та видаліть насіння.
  • Помідори та перець порційно подрібніть у однорідне пюре за допомогою блендера. Пюре перелийте в окремий посуд.
  • Корінь хрону очистіть від шкірки, промийте і натріть на дрібну тертку. Це нелегко, але такий спосіб подрібнення хрону максимально розкриває його унікальні смакові якості. Хрін перекладіть у томатне пюре.
  • Часник почистіть і подрібніть на часникодавці. Можете часник посікти ножем, попередньо роздавивши зубки тупою стороною ножа. В аджику перекладіть часник, насипте вказану в рецепті кількість цукру та солі, додайте оцет, і все добре перемішайте. Аджика виготовлена. Розкладіть її в чисті сухі баночки і закрийте будь-якими кришками. Зберігайте сиру аджику з хроном тільки в холодильнику.

Приготовлену аджику можна їсти і відразу, подавши її до м’яса, риби або просто з скибочкою хліба.

Вдалих заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь