Салат з язиком та печерицями – ще один варіант страви на святковий стіл. Відмінне поєднання відвареного язика з обсмаженими грибами, свіжою руколою та помідорами чері. Ми трохи урізноманітнили заправку – це не просто майонез, а соус на його основі, ми доповнили його ароматною оливковою олією, кислинкою лимонного соку та гострою ноткою гірчиці.
Як почати готувати салат з язиком та печерицями
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 250 гр.
- Печериці свіжі або Гливи 250 гр.
- Огірок маринований 1 шт.
- Рукола 100 гр.
- Яйце перепелине 4 шт.
- Черрі 4 шт.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сіль ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений 1 щіпка
Кроки
- Ялов’ячий язик промиваємо під водою, кладемо в каструлю, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо язик і заливаємо холодною водою. Додаємо сіль та лавровий лист. Відварюємо язик до готовності. Головне його не переварити, інакше він буде твердим. У цей час займемося іншими інгредієнтами. Перепелині яйця заливаємо водою та відварюємо 3-5 хвилин. Потім очищаємо від шкаралупи. Гриби очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Кладемо в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
- Цибулину очищаємо, промиваємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями. Так як огірочки у нас маленькі, ми нарізаємо їх тонкими кільцями. Охололий яловичий язик нарізаємо соломкою.
- Кладемо всі інгредієнти в салатник, додаємо обсмажені гриби.
- Готуємо заправку: змішуємо в піалі майонез, оливкову олію, лимонний сік та гірчицю. Солимо і перчимо, добре перемішуємо вилкою до однорідності.
- Рукколу промиваємо, обсушуємо та викладаємо на велику тарілку. Далі викладаємо язик з огірками, грибами та цибулею, поливаємо все соусом і прикрашаємо відвареними перепелиними яйцями та помідорами чері.
Смачного!