Салат з яловичим язиком та печерицями

Салат з язиком та печерицями – ще один варіант страви на святковий стіл. Відмінне поєднання відвареного язика з обсмаженими грибами, свіжою руколою та помідорами чері. Ми трохи урізноманітнили заправку – це не просто майонез, а соус на його основі, ми доповнили його ароматною оливковою олією, кислинкою лимонного соку та гострою ноткою гірчиці.

Як почати готувати салат з язиком та печерицями

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Ялов’ячий язик промиваємо під водою, кладемо в каструлю, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо язик і заливаємо холодною водою. Додаємо сіль та лавровий лист. Відварюємо язик до готовності. Головне його не переварити, інакше він буде твердим. У цей час займемося іншими інгредієнтами. Перепелині яйця заливаємо водою та відварюємо 3-5 хвилин. Потім очищаємо від шкаралупи. Гриби очищаємо, промиваємо і дрібно шаткуємо. Кладемо в розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Цибулину очищаємо, промиваємо, розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими півкільцями. Так як огірочки у нас маленькі, ми нарізаємо їх тонкими кільцями. Охололий яловичий язик нарізаємо соломкою.
  • Кладемо всі інгредієнти в салатник, додаємо обсмажені гриби.
  • Готуємо заправку: змішуємо в піалі майонез, оливкову олію, лимонний сік та гірчицю. Солимо і перчимо, добре перемішуємо вилкою до однорідності.
  • Рукколу промиваємо, обсушуємо та викладаємо на велику тарілку. Далі викладаємо язик з огірками, грибами та цибулею, поливаємо все соусом і прикрашаємо відвареними перепелиними яйцями та помідорами чері.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь