Відомо, що голубці – страва, яка довго готується. Щоб заощадити час, господині часто звертаються до рецепту, що вимагає менше часу та зусиль на приготування, – лінивим голубцям. У скороварці цю страву готувати ще простіше, а виходить дуже смачно.
Як почати готувати ліниві голубці в скороварці
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 700 гр.
 - Фарш м’ясний 400 гр.
 - Вода 1 ст.
 - Вершки 1 ст.
 - Рис білий ½ ст.
 - Цибуля ріпчаста 2 шт.
 - Морква 1 шт.
 - Часник 2 зуб.
 - Томатна паста 50 гр.
 - Рослинна олія 2 ч. л.
 - Приправи (на вибір) ½ ч. л.
 - Сіль за смаком
 
Кроки
- Капусту нашаткувати, пом’яти руками, щоб вона була м’якою.
 - Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на великій тертці, змішати ці 3 інгредієнти.
 - Рис промити кілька разів до прозорості води, висипати в окрему ємність.
 - До рису додати продавлений через прес часник, фарш, спеції та сіль. Все перемішуємо руками.
 - З фаршу з рисом скачати невеликі кульки.
 - Рослинною олією змастити дно мультиварки.
 - Викласти 1/3 капустяної маси, потім – м’ясні кульки, потім ще 1/3 капусти і знову м’ясні кульки. Закрити все 1/3 капусти, що залишилася.
 - В окремій глибокі мисці приготувати заливку: змішати вершки, воду та томатну пасту та спеції за смаком. Все ретельно перемішати.
 - Полити заливкою наші майбутнє ліниві голубці у мультиварці. Готувати їх годину в режимі «Тушкування». Готовим ледачим голубцям дати трохи настоятися в режимі «Підігрів».
 
Подавати страву теплою зі сметаною. Смачного!




