Пуле ме оріз (Pule me Oriz) – традиційний албанський курячий плов, один із традиційних способів приготування рису в албанській кухні. Пуле ме оріз з албанської перекладається як курка з рисом. Пуле ме оріз також відоме як албанський курячий плов.
Для приготування албанського курячого плову рис запікають із приправами та соками курки, які надають рису коричневого забарвлення. Курка виходить дуже ніжна, м’ясо само відходить від кісток, а рис виходить легким та розсипчастим.
Нижче ми наводимо традиційний рецепт албанського курячого плову.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курячі гомілки 10-18 шт.
- Рис басматі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 25 гр.
- Овочевий бульйон 1 л.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Паприка 1 ст. л.
- Петрушка 1 ст. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль ¼ ч. л.
Кроки
- У невеликій мисці змішати 2 ст. ложки оливкової олії, паприку, перець, петрушку та сіль.
- Кожну курячу гомілку змастити олією зі спеціями та викласти у велику глибоку форму для запікання (в Албанії традиційно використовується кругла форма).
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
- Приготувати овочевий бульйон (1 літр).
- У сотейник налити 1-2 ст. ложки оливкової олії, додати 25 гр вершкового масла і дрібно нарізану цибулю. Обсмажити протягом 2-3 хвилин до того, як цибуля почне коричневіти.
- Додати до цибулі промитий рис, перемішати та обсмажити ще протягом хвилини.
- Обережно влити овочевий бульйон та довести до кипіння.
- Курку дістати із духовки, прибрати з форми на окрему тарілку. У форму вилити рис разом із бульйоном, рис рівномірно розподілити формою. Зверху рівномірно викласти курячі гомілки, залишаючи трохи простору між ними.
- Накрити форму фольгою та поставити курячий плов у духовку ще на 40 хвилин.
Подавати албанський курячий плов у гарячому вигляді.