Салат Олів’є без майонезу – це апетитне частування, яке прикрасить ваш домашній або святковий стіл і порадує близьких. Такий салат відрізняється приємним ніжним смаком і при цьому поживними властивостями. Спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 400 гр.
- Куряче яйце 6 шт.
- Картопля 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Горошок зелений консервований 1 банка
- Огірок маринований 4 шт.
- Сметана 15% 200 гр.
- Йогурт грецький 120 гр.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Порошок часниковий за смаком
- Приправа для курки за смаком
- Рослинна олія 1 ст. л.
Кроки
- Картоплю та моркву відварюємо в шкірці, після овочі остудити і очищати.
- Невелико обробляємо куряче філе. Посипаємо продукт сіллю та спеціями для курки. Добре перемішуємо.
- Підготовлене м’ясо птиці обсмажуємо до рум’янцю в олії. На кожен бік піде по 5 хвилин.
- Очищену картоплю ріжемо невеликим кубиком.
- Відварені та очищені від шкаралупи яйця також ріжемо кубиком.
- Також чинимо з відвареною морквою.
- Обсмажену курку остудити і ріжемо невеликим кубиком.
- Подрібнюємо мариновані огірки, трохи віджимаємо їх від вологи.
- Для заправки вимішуємо йогурт зі сметаною, гірчицею, сіллю, чорним меленим перцем і подрібненим часником. Перемішуємо.
- Виливаємо заправку в салат і добре перемішуємо.
Салат олів’є без майонезу готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!