Салат «Соняшник» – це страва не тільки смачна, а й гарна. За класичним рецептом він готується з м’ясом курки, кукурудзою та чіпсами. Салат викладається шарами, що промазуються майонезом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 400 гр.
- Кукурудза консервована 400 гр.
- Сир 200 гр.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Морква 200 гр.
- Куряче яйце 300 гр.
- Маслини 50 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Чіпси 60 гр.
Кроки
- Готувати класичний салат «Соняшник» з чіпсами та кукурудзою легко! Куряче філе помийте, перекладіть у каструлю, залийте його водою і поставте варитися. Потім м’ясо остудіть і наріжте кубиками. На плоску страву викладіть м’ясний шар, змастіть його майонезом.
- Моркву зваріть у мундирі, остудіть та очистіть. Натріть моркву на великій тертці і викладіть поверх курки, шар також змастіть майонезом.
- Печериці помийте, наріжте часточками і обсмажте на олії до рум’яного кольору. Остудіть гриби та сформуйте з нього наступний шар, нанесіть зверху майонез.
- Далі зробіть шар із тертого сиру та майонезу.
- Яйця зваріть круто, остудіть та очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на великій тертці і викладіть наступним шаром, змастіть його майонезом. Потім покладіть консервовану кукурудзу. Поверх кукурудзи посипте подрібнений жовток і викладіть половинки маслин. Завершіть салат «Соняшник» чіпсами.
Смачного!