Коксінья – це популярна вулична закуска у Бразилії. Уявіть, що це солоне тісто із вершковою начинкою з курячого філе. Потім його вмочують у кляр і обсмажують до золотистої, хрусткої скоринки.
Коксинью легко їсти на ходу, вони самі по собі є самостійною стравою, мають унікальний зовнішній вигляд, а найголовніше – вони смажені і смачні!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 4 шт.
- Вода 5 склянок
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лаворий лист 2 шт.
- Вершковий сир 240 гр.
- Лайм 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Борошно пшеничне 3 склянки
- Куряче яйце 2 шт.
- Панірувальні сухарі 2 склянки
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Зберіть інгредієнти.
- Покладіть курячі грудки у велику неглибоку каструлю. Покрийте їх водою.
- Додайте моркву та одну цибулину (очищену та розрізану навпіл), а також лавровий лист. Доведіть рідину до слабкого кипіння і варіть від 15 до 20 хвилин, або поки курка не буде повністю приготовлена (ледве рожевіє в середині товстої частини). Якщо деякі грудки приготуються швидше, їх можна вийняти раніше.
- Відкладіть курку остигати, процідіть і охолодіть бульйон.
- Розділіть курку на дуже дрібні шматочки за допомогою кухонного комбайна із пластиковою насадкою або вилкою.
- Вмішайте розм’якшений вершковий сир та сік лайма у нарізану курку.
- Дрібно наріжте другу цибулину та часник. Обсмажте цибулю та часник у 2 столових ложках вершкового масла до золотистого кольору та м’якості.
- Додайте гарячу цибулю та часник у курячу суміш і перемішайте, поки все добре не перемішається. Спробуйте та приправте сіллю та перцем.
- Візьміть частину курячого бульйону – 3 чашки. Доведіть курячий бульйон до кипіння в каструлі і поступово додавайте таку ж кількість борошна, скільки бульйону.
- Енергійно перемішайте і готуйте 2-3 хвилини. Суміш перетвориться на круте тісто. Зніміть з вогню та охолодіть у холодильнику протягом 1 години.
- Зараз потрібно охолодити курячу суміш та тісто на кілька годин. Можна залишити на ніч.
- Руками, присипаними борошном, сформуйте коксини, розкотивши їх до розміру м’ячів для гольфу, потім виріжте середину начинки. Утисніть шматочок курячої начинки розміром м’яч для гольфу (приблизно 1 1/2 столової ложки) усередину кульки з тіста і притисніть тісто навколо начинки.
- Підніміть краї тіста, щоб вони наблизилися до форми конуса, посипаючи руки борошном у міру необхідності.
- Збийте яйця разом у мисці. Помістіть панірувальні сухарі в неглибоку каструлю і приправте сіллю та перцем.
- Зануріть коксини в яйце, потім в панірувальні сухарі, щоб покрити. Охолодіть паніровані коксині протягом години.
- Нагрійте каструлю з товстим дном і налийте достатню кількість олії, щоб покрити коксини. Нагрійте олію до 180 градусів. Обсмажте їх партіями до темно-золотистого кольору.
Подавайте теплими та насолоджуйтесь!