Дуже цікавий салат, який відрізняється малою кількістю інгредієнтів, але надзвичайно насиченим смаком. Вся справа в «подушці» з квасолі, яка не тільки створює візуальний контраст, а й дає смаковий акцент. Ніжна печінка тріски із солодкою кукурудзою у такому обрамленні вигідно розкривають свій смак.
Як приготувати салат з печінкою і кукурудзою
Інгредієнти
Порції: –+
- Печінка тріски 1 банка
- Спаржа 100-150 гр.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Кукурудза консервована 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 гр.
- Часник 2 зубці
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
На порцію
Калорії: 255 ккал
Білки: 3.8 г
Жири: 23.7 г
Вуглеводи: 7.3 г
Кроки
- Для початку необхідно замаринувати цибулю: нарізану тонкими півколами ріпчасту цибулю поміщаємо в миску і додаємо туди оцет, сіль і цукор. Окропом заливаємо цибулю так, щоб вона була повністю покрита водою. Перемішуємо та залишаємо.
- Поки цибуля маринується, обсмажуємо на сковорідці в олії спаржеву квасолю до готовності, посипаємо сіллю, перцем і пропущеним через прес часником, перемішуємо, даємо охолонути.
- Банку з печінкою тріски розкриваємо, шматочки печінки витягаємо з олії.
- На блюдо сервіровки викладаємо «подушку» зі смаженої спаржевої квасолі, розподіляємо зверху віджату від маринаду цибулю. Висипаємо кукурудзу і зверху викладаємо шматочки печінки тріски. Зверху на квасолю і кукурудзу злегка полити олією, що залишилася з банки, в якій була печінка тріски, збризкати соком лимона. Подавати одразу після приготування.
Смачного!