Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим. Обов’язково приготуйте їх за нашим простим і перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Оселедець філе 100 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Маслини 3 шт.
- Петрушка 3 гілки
- Часник 1 зубець
- Майонез столовий молочний 1.5 ст. л.
- Житній хліб 3 скибочки
- Рослинна олія 30 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Підготуємо необхідні продукти за списком. Курячі яйця заздалегідь відварюємо, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи.
- Хліб обробляємо на скибочки.
- Далі скибочки хліба кладемо на розігріту з олією сковороду і обсмажуємо їх до легкого рум’янцю з обох боків.
- Підсушені хлібні скибочки добре натираємо зубчиком часнику для яскравого аромату.
- Очищені яйця подрібнюємо на тертці та викладаємо у глибоку миску.
- Сюди ж відправляємо подрібнену петрушку, сіль та чорний мелений перець.
- Поливаємо продукти майонезом і добре перемішуємо.
- Оселедець нарізаємо невеликими шматочками. Маслини розрізаємо на половинки.
- Підготовлені шматочки хліба обмазуємо яєчною масою.
- На кожен шматочок хліба кладемо по шматочку оселедця та половинку маслин.
Бутерброди з оселедцем готові. Подавайте закуску до столу!