Сирна запіканка з яблуками та морквою

Сирна запіканка – це ніжний сирний десерт, який ми любимо з дитинства. Повітряна за консистенцією та вершковим смаком, вона ідеально підійде на сніданок з чашкою ароматного чаю або кави. А якщо в запіканку додати натерте на тертці яблуко і моркву – вона стане соковитішою, заграє яскравими фарбами та нотками. Кориця ідеально підкреслить поєднання яблука та моркви та надасть запіканню тонкий пряний аромат.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 194 ккал
Білки: 8.1 г
Жири: 10.9 г
Вуглеводи: 15.7 г
Кроки
50 хвДрук
  • Рецепт сирної запіканки з яблуками та морквою простий у приготуванні! Для приготування запіканки краще вибирати домашній сир або покупний жирністю 9-11%. Для того щоб сир придбав повітряну консистенцію без крупинок, ми протираємо його через сито.
  • Яблуко вибираємо соковите та солодке, промиваємо його та чистимо від шкірки.
  • Потім натираємо яблуко на великій тертці.
  • Солодку моркву чистимо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.
  • Викладаємо на сковороду з невеликою кількістю вершковоїолії і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо моркві охолонути 10-15 хвилин.
  • У глибокій мисці змішуємо сир, яйце, молоко, цукор, просіяне борошно з розпушувачем, корицю та ванілін. Добре перемішуємо інгредієнти, після чого додаємо в тісто яблуко та моркву.
  • Форму для випічки добре змащуємо шматочком вершкового масла| і викладаємо в неї наше гарне помаранчеве тісто.
  • За допомогою силіконової лопаточки розподіляємо масу по ширині всієї форми і ставимо в розігріту духовку попередньо випікатися при температурі 200 градусів на 25-30 хвилин.
  • Форму з готовою запіканкою за допомогою прихвату акуратно виймаємо з духової шафи, даємо запіканці охолонути 10-15 хвилин, після чого розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл разом зі сметаною або йогуртом!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь