Сирна запіканка – це ніжний сирний десерт, який ми любимо з дитинства. Повітряна за консистенцією та вершковим смаком, вона ідеально підійде на сніданок з чашкою ароматного чаю або кави. А якщо в запіканку додати натерте на тертці яблуко і моркву – вона стане соковитішою, заграє яскравими фарбами та нотками. Кориця ідеально підкреслить поєднання яблука та моркви та надасть запіканню тонкий пряний аромат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кисломолочний сир 9% 500 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок 70 гр.
- Борошно пшеничне 120 гр.
- Розпушувач тіста 5 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Морква 300 гр.
- Масло вершкове 2-3 ст. л.
- Кориця 1 щіпка
- Ванілін 1 щіпка
На порцію
Калорії: 194 ккал
Білки: 8.1 г
Жири: 10.9 г
Вуглеводи: 15.7 г
Кроки
- Рецепт сирної запіканки з яблуками та морквою простий у приготуванні! Для приготування запіканки краще вибирати домашній сир або покупний жирністю 9-11%. Для того щоб сир придбав повітряну консистенцію без крупинок, ми протираємо його через сито.
- Яблуко вибираємо соковите та солодке, промиваємо його та чистимо від шкірки.
- Потім натираємо яблуко на великій тертці.
- Солодку моркву чистимо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці.
- Викладаємо на сковороду з невеликою кількістю вершковоїолії і тушкуємо на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо моркві охолонути 10-15 хвилин.
- У глибокій мисці змішуємо сир, яйце, молоко, цукор, просіяне борошно з розпушувачем, корицю та ванілін. Добре перемішуємо інгредієнти, після чого додаємо в тісто яблуко та моркву.
- Форму для випічки добре змащуємо шматочком вершкового масла| і викладаємо в неї наше гарне помаранчеве тісто.
- За допомогою силіконової лопаточки розподіляємо масу по ширині всієї форми і ставимо в розігріту духовку попередньо випікатися при температурі 200 градусів на 25-30 хвилин.
- Форму з готовою запіканкою за допомогою прихвату акуратно виймаємо з духової шафи, даємо запіканці охолонути 10-15 хвилин, після чого розрізаємо на порційні шматочки і подаємо на стіл разом зі сметаною або йогуртом!