Аджика з баклажанів на зиму через м’ясорубку

Аджика прийшла до нас з Абхазії, де є традиційною пікантною гострою приправою до різних страв. У нас ця закуска прижилася більше у більш м’яких та гармонійних за смаком варіаціях. Наприклад, дуже популярна аджика із баклажанів на зиму через м’ясорубку. Ця ніжна та соковита аджика точно сподобається вам та вашій родині.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Почнемо готувати аджику із баклажанів на зиму через м’ясорубку. Баклажани промити і просушити на кухонному рушнику. Порізати овочі на великі шматочки, замочити у воді ненадовго, щоб позбутися гіркоти.
  • Потім воду злити, а баклажани подрібнити за допомогою м’ясорубки.
  • Перець болгарський помити, просушити, видалити з кожного насіння з плодоніжкою, розрізати на скибочки. Подрібнити перець у м’ясорубці.
  • Помідори також вимити, просушити, видалити плодоніжку та подрібнити за допомогою м’ясорубки.
  • У томатну суміш додати соняшникову олію, вилити її в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Варити 10 хв.
  • Потім до томатів додати подрібнені перець та баклажани, перемішати акуратно.
  • Томити на повільному вогні 40 хвилин. Після цього всипати в аджику сіль і цукор, влити оцет. Проварити 5 хвилин і зняти її з вогню.
  • Банки та кришки для закочування аджики стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  • У банки розлити аджику, закатати банки.

Зберігати аджику з баклажанів на зиму через м’ясорубку у погребі або підвалі до потреби. Аджика – пальчики оближеш!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь