Аджика прийшла до нас з Абхазії, де є традиційною пікантною гострою приправою до різних страв. У нас ця закуска прижилася більше у більш м’яких та гармонійних за смаком варіаціях. Наприклад, дуже популярна аджика із баклажанів на зиму через м’ясорубку. Ця ніжна та соковита аджика точно сподобається вам та вашій родині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 3 кг.
- Помідор 3 кг.
- Перець солодкий 10 шт.
- Часник 2 головки
- Рослинна олія 200 мл.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Сіль 3 ст. л.
Кроки
- Почнемо готувати аджику із баклажанів на зиму через м’ясорубку. Баклажани промити і просушити на кухонному рушнику. Порізати овочі на великі шматочки, замочити у воді ненадовго, щоб позбутися гіркоти.
- Потім воду злити, а баклажани подрібнити за допомогою м’ясорубки.
- Перець болгарський помити, просушити, видалити з кожного насіння з плодоніжкою, розрізати на скибочки. Подрібнити перець у м’ясорубці.
- Помідори також вимити, просушити, видалити плодоніжку та подрібнити за допомогою м’ясорубки.
- У томатну суміш додати соняшникову олію, вилити її в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Варити 10 хв.
- Потім до томатів додати подрібнені перець та баклажани, перемішати акуратно.
- Томити на повільному вогні 40 хвилин. Після цього всипати в аджику сіль і цукор, влити оцет. Проварити 5 хвилин і зняти її з вогню.
- Банки та кришки для закочування аджики стерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
- У банки розлити аджику, закатати банки.
Зберігати аджику з баклажанів на зиму через м’ясорубку у погребі або підвалі до потреби. Аджика – пальчики оближеш!