Аджику можна готувати з такого, здавалося б, нехарактерного овоча, як буряк. Закуска виходить в міру гострою, солодкою і досить ситною, гармонійно поєднується зі стравами з червоного та білого м’яса, риби.
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 1 кг.
- Помідор 3 кг.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Рослинна олія 1 ст.
- Перець болгарський 7 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Перець чилі 5 шт.
- Часник 16 зубців
- Яблуко (кисле) 4 шт.
На порцію
Калорії: 103 ккал
Білки: 0.9 г
Жири: 6.4 г
Вуглеводи: 10.1 г
Кроки
- Готувати аджику з буряків із помідорами на зиму легко! Помити буряк у проточній воді, зняти шкірку і знову ополоснути. Порізати коренеплоди такими шматками, щоб було зручно прокручувати через м’ясорубку.
- Відібрати м’ясисті помідори, помити і надрізати шкірку навхрест. Покласти в каструлю, залити окропом і потримати близько 20 сек., далі вилити окріп і обдати холодною водою. Зняти з томатів шкірку і порізати навпіл.
- Солодкий і пекучий перець помити, видалити плодоніжки, насіннєві коробки та перегородки. Порізати перці навпіл і знову промити водою.
- Яблука помити, зняти шкірку і вирізати серцевину. Потерти яблука на дрібній тертці.
- Часник очистити, обполоснути та пропустити через прес.
- Окремо пропустити буряк, помідори та перці двох видів через м’ясорубку. Буряк перекласти в каструлю, всипати цукор, сіль, влити олію. Ретельно розмішати ложкою.
- Поставити масу вогонь, варити на середньому вогні півгодини при періодичному помішуванні. Додати томати, варити ще півгодини, не забуваючи помішувати.
- Покласти в масу суміш із перців, гасити ще 20 хв. Далі додати подрібнені яблука, часник. Все розмішати та варити 10 хв.
- Зняти аджику з вогню, розфасувати простерилізованими банками і закатати. Дати повністю охолонути і можна виносити на зберігання у льох.
Смачного!