Аджика з буряка і помідорів на зиму

Аджику можна готувати з такого, здавалося б, нехарактерного овоча, як буряк. Закуска виходить в міру гострою, солодкою і досить ситною, гармонійно поєднується зі стравами з червоного та білого м’яса, риби.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 103 ккал
Білки: 0.9 г
Жири: 6.4 г
Вуглеводи: 10.1 г
Кроки
24 год 0 хвДрук
  • Готувати аджику з буряків із помідорами на зиму легко! Помити буряк у проточній воді, зняти шкірку і знову ополоснути. Порізати коренеплоди такими шматками, щоб було зручно прокручувати через м’ясорубку.
  • Відібрати м’ясисті помідори, помити і надрізати шкірку навхрест. Покласти в каструлю, залити окропом і потримати близько 20 сек., далі вилити окріп і обдати холодною водою. Зняти з томатів шкірку і порізати навпіл.
  • Солодкий і пекучий перець помити, видалити плодоніжки, насіннєві коробки та перегородки. Порізати перці навпіл і знову промити водою.
  • Яблука помити, зняти шкірку і вирізати серцевину. Потерти яблука на дрібній тертці.
  • Часник очистити, обполоснути та пропустити через прес.
  • Окремо пропустити буряк, помідори та перці двох видів через м’ясорубку. Буряк перекласти в каструлю, всипати цукор, сіль, влити олію. Ретельно розмішати ложкою.
  • Поставити масу вогонь, варити на середньому вогні півгодини при періодичному помішуванні. Додати томати, варити ще півгодини, не забуваючи помішувати.
  • Покласти в масу суміш із перців, гасити ще 20 хв. Далі додати подрібнені яблука, часник. Все розмішати та варити 10 хв.
  • Зняти аджику з вогню, розфасувати простерилізованими банками і закатати. Дати повністю охолонути і можна виносити на зберігання у льох.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь