Ця гостра та пікантна закуска дуже популярна. Вона готується без варіння, тому добре зберігає всі корисні речовини та смак. Її не просто їдять, а й на її основі готують соус та маринують м’ясо. Гостроту приправи можна змінити кількістю гострого перцю.
Що ж потрібно для приготування аджики з хроном без варіння
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 3 кг.
- Хрін 200 гр.
- Перець болгарський 1.5 кг.
- Перець чилі 150 гр.
- Часник 300 гр.
- Сіль ½ ст.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Оцет столовий 9% ⅓ ст.
Кроки
- Помідори для аджики добре промийте. Потім надріжте хрестоподібно і на 20 секунд опустіть у окріп, потім у холодну воду. З помідорів видаліть шкірку. Потім помідори розріжте на шматочки.
- Солодкий та гострий перець помийте, розріжте на половинки та видаліть насіння.
- Помідори та перець порційно подрібніть у однорідне пюре за допомогою блендера. Пюре перелийте в окремий посуд.
- Корінь хрону очистіть від шкірки, промийте і натріть на дрібну тертку. Це нелегко, але такий спосіб подрібнення хрону максимально розкриває його унікальні смакові якості. Хрін перекладіть у томатне пюре.
- Часник почистіть і подрібніть на часникодавці. Можете часник посікти ножем, попередньо роздавивши зубки тупою стороною ножа. В аджику перекладіть часник, насипте вказану в рецепті кількість цукру та солі, додайте оцет, і все добре перемішайте. Аджика виготовлена. Розкладіть її в чисті сухі баночки і закрийте будь-якими кришками. Зберігайте сиру аджику з хроном тільки в холодильнику.
Приготовлену аджику можна їсти і відразу, подавши її до м’яса, риби або просто з скибочкою хліба.
Вдалих заготовок!