Аджика з помідорів з петрушкою порадує вас не тільки яскравим смаком, але і апетитним ароматом. Така заготовка точно нікого не залишить байдужим і не затримається довго на ваших полицях. Для приготування беріть на замітку покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Порції – 3 л.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 1.5 кг.
- Перець болгарський 3 кг.
- Перець чилі 3 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Часник 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Сіль 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
- Рослинна олія 50 мл.
Кроки
- Промиваємо овочі. Помідори і перці обробляємо на довільні частини. При бажанні, з помідорів можна зняти шкірку. Так заготовка вийде більш ніжною.
- Всі інгредієнти прокручуємо через м’ясорубку. Гострий перець і часник перемелює окремо. Подрібнюємо петрушку.
- У каструлю відправляємо масу з помідорів і солодкого перцю. Кип’ятимо вміст і варимо близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Додаємо сюди сіль, цукор, рослинну олію і оцет. Знову все кип’ятимо і варимо ще 15 хвилин. Перемішуємо, щоб не допустити пригорання.
- Доповнюємо масу подрібненим часником і гострим перцем. Перемішуємо і варимо 10 хвилин.
- Далі додаємо подрібнену петрушку. Знову перемішуємо і варимо протягом 10 хвилин.
- Підготуємо простерилізовані банки з кришками. Найкраще використовувати ємності невеликого обсягу.
- Розливаємо гарячий продукт по банках, закриваємо їх кришками.
- Перевертаємо заготовки догори дном, вкутуємо ковдрою і даємо їм повністю охолонути. Після можна забирати на зберігання.
Аджика з помідорів з петрушкою готова!