У цьому рецепті використовується досить багато ягід, тому смак такого компотика виходить дуже насиченим, а колір – більш темним. Свою родзинку додає напою свіжа м’ята – соковита, ароматна, легка. Якщо компот охолодити перед подачею, то він відмінно вгамує спрагу спекотним літнім днем.
Готується напій не складно. Тут вам не доведеться стерилізувати банки і кришки – досить просто обдати їх окропом. Лимон йде як додатковий концентрат, а також надає свої нотки смаку. Сироп вариться трохи інакше, що теж впливає на смак напою. Інгредієнти вказані з розрахунку на трилітрову банку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 400 гр.
- Цукор-пісок 250 гр.
- М’ята свіжа 1-2 гілочки
- Лимон 2 дольки
Кроки
- Надішліть каструлю з водою на плиту.
- Поки вода нагрівається, займіться ягодами. Переберіть малину – видаліть плодоніжки, сміття і пошкоджену малинку.
- Банку і кришку обдайте окропом.
- У банку покладіть листя чистої м’яти, 2 часточки лимона і малину.
- Коли вода закипить, залийте їй малину з м’ятою, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. За цей час ягода підніметься.
- За допомогою спеціальної кришки з отворами злийте цю воду назад в порожню каструлю, додайте цукор і відправте на вогонь.
- Коли сироп закипить, почекайте ще пару хвилин і вилийте його в банку.
- Закатати банку кришкою. Переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.
Зберігайте компот в прохолодному місці.