Ароматний компот з малини, м’яти і лимону

У цьому рецепті використовується досить багато ягід, тому смак такого компотика виходить дуже насиченим, а колір – більш темним. Свою родзинку додає напою свіжа м’ята – соковита, ароматна, легка. Якщо компот охолодити перед подачею, то він відмінно вгамує спрагу спекотним літнім днем.

Готується напій не складно. Тут вам не доведеться стерилізувати банки і кришки – досить просто обдати їх окропом. Лимон йде як додатковий концентрат, а також надає свої нотки смаку. Сироп вариться трохи інакше, що теж впливає на смак напою. Інгредієнти вказані з розрахунку на трилітрову банку.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
45 хвДрук
  • Надішліть каструлю з водою на плиту.
  • Поки вода нагрівається, займіться ягодами. Переберіть малину – видаліть плодоніжки, сміття і пошкоджену малинку.
  • Банку і кришку обдайте окропом.
  • У банку покладіть листя чистої м’яти, 2 часточки лимона і малину.
  • Коли вода закипить, залийте їй малину з м’ятою, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. За цей час ягода підніметься.
  • За допомогою спеціальної кришки з отворами злийте цю воду назад в порожню каструлю, додайте цукор і відправте на вогонь.
  • Коли сироп закипить, почекайте ще пару хвилин і вилийте його в банку.
  • Закатати банку кришкою. Переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.

Зберігайте компот в прохолодному місці.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь