Варіант полуничного торта на основі бісквітного тіста буде у вас відмінним десертом не тільки до сімейного столу, але і відмінно доповнить будь-яке свято. Бісквітні коржі готуємо на основі збитих яєць, цукру, борошна і крохмалю Коржам потрібно 6-8 годин для вистоювання, тому їх краще спекти ввечері. Крем готуємо на основі вершків, полуниці і желатину. Полуницею доповнимо коржі при складанні торта і декоруємо торт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для бісквіта:
- Куряче яйце 4 шт.
- Цукор-пісок 120 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Крохмаль картопляний 20 гр.
- Для просочення:
- Вода 80 мл.
- Бренді 1 ст. л.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Цукор-пісок 40 гр.
- Для крему:
- Вершки (33%) 450 гр.
- Полуниця 300 гр.
- Сік лимонний 2 ч. л.
- Цукрова пудра 180 гр.
- Желатин 15 гр.
- Полуниця (для декору) 300 гр.
- Масло вершкове (для форми) 1 ч. л.
- Борошно пшеничне (для форми) 1 ч. л.
- Вода 140 мл.
Кроки
- Для замісу бісквітного тіста яйця акуратно поділяємо на білки і жовтки. У посуд для замісу тіста кладемо жовтки, насипаємо до них 80 г цукру і протягом 4 хвилин збиваємо міксером в світлу густу масу. Відразу на 180 градусів включаємо для розігріву духовку.
- Змішуємо просіяне борошно з будь-яким крохмалем. В іншому посуді збиваємо також міксером і до м’яких піків білки. Потім насипаємо до них 40 г цукру і продовжуємо збивання, щоб маса стала гладкою і блискучою.
- До жовтків перекладаємо збиту білкову масу, насипаємо борошняну суміш і швидко замішуємо тісто ложкою.
- Роз’ємну форму для випічки застилає папером, змащуємо її вершковим маслом і присипаємо борошном. У форму перекладаємо замішане тісто, вирівнюємо його поверхню і випікаємо 20-25 хвилин в розігрітій духовці. Готовність коржа перевіряємо дерев’яною паличкою. Бісквіт виймаємо з форми, кладемо на решітку, щоб папір був зверху, і залишаємо на 6-8 годин або на ніч.
- Перед складанням торта готуємо крем. Желатин заливаємо 140 мл холодної води і після набухання нагріваємо його, щоб повністю розчинився на водяній бані або в мікрохвильовці. У чашу блендера кладемо 300 г полуниці. До неї переливаємо розчинений желатин з соком лимона, насипаємо 100 г цукрової пудри і все подрібнюємо до однорідного стану.
- В окремому посуді міксером збиваємо до м’яких піків вершки, потім насипаємо 80 г цукрової пудри і збиваємо їх до стійких піків.
- Для просочення бісквітних коржів нагріваємо 80 мл води і в ній розчиняємо сік лимона, бренді і 40 г цукру. Просочення охолоджуємо. Бісквіт звільняємо від паперу і акуратно розрізаємо його на два коржа.
- У роз’ємну форму, застеливши її шматком харчової плівки, кладемо один корж і змащуємо його половиною просочення. Полуницю, залишивши пару штук для декору, розрізаємо на половинки і укладаємо їх уздовж бортика форми.
- Змішуємо збиті вершки з полуничним пюре і крем переливаємо в форму, залишивши трохи для верхнього коржа.
- Гострим ножем зменшуємо діаметр другого коржа, кладемо його поверх крему і долонею трохи вдавлюємо в крем. Корж змащуємо рештою просоченням.
- Потім на верхній корж наносимо решта крему. Якщо крем застиг, то можна його трохи розігріти, щоб ліг рівним шаром.
- Торт на 2 години залишаємо для застигання крему. Приготований полуничний торт звільняємо від форми.
Перед подачею торт декоруємо нарізаною часточками полуницею і бісквітної крихтою. Щоб нарізана полуниця не втратила гарний вигляд, її можна змастити чайною ложкою розчиненого желатину. Приємного апетиту!