Борщ у мультиварці можна приготувати і без капусти, якщо її з якоїсь причини у вас немає або не хочете включати до складу супу. У цьому варіанті до борщу додається буряків удвічі більше, ніж у звичайний борщ. Готуємо борщ на молодій яловичині та її нарізаємо, щоб зварилася швидше. Буряк разом з морквою та цибулею обсмажуємо, що добре збереже їх насичений колір. Особливий смак борщу додасть подрібнене сало.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича вирізка філейна 400 гр.
- Буряк 500 гр.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 4 зубка
- Селера 3 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Лавровий лист за смаком
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Сало свиняче за смаком
- Вода 3 л.
Кроки
- Інгредієнти для борщу підготуйте згідно рецепту. Овочі почистіть та промийте. Моркву подрібніть на дрібній тертці.
- Цибулю наріжте маленькими кубиками. У чаші мультиварки на програмі «Жарка» розігрійте трохи рослинної олії і в ній обсмажте нарізку цибулі до легкого золотистого кольору.
- До цибулі перекладіть моркву і недовго посмажте.
- Очищені буряки подрібніть так само, як і морква, на дрібній тертці. Простіше це зробити на кухонному комбайні.
- Подрібнений буряк перекладіть в чашу і при помішуванні добре обсмажте.
- Картоплю розріжте на невеликі кубики.
- Шматок молодої яловичини добре промийте і наріжте тонкими смужками.
- Селеру (черешки) наріжте невеликими шматочками.
- У чашу до обсмажених овочів перекладіть шматочки яловичини, нарізку картоплі з селери, насипте на свій смак сіль з приправами і залийте ці інгредієнти 3 літрами гарячої води. Кришку мультиварки закрийте. Увімкніть програму «Суп» на час за замовчуванням.
- Після завершення програми до борщу додайте подрібнений часник із солоним салом. Дайте блюду трохи настоятися.
Потім приготований у мультиварці борщ без капусти, можна сервірувати до столу, доповнивши його сметаною. Смачного!