Борщ із куркою у мультиварці буде у вас дієтичним варіантом цієї страви, та й курка вариться швидше. Для борщу важливим моментом є насиченість кольору, тому буряки підготуємо окремо, але можна використовувати запечені або мариновані. Смак борщу з куркою в цьому рецепті доповнимо грибами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 250 гр.
- Капуста білокачанна 250 гр.
- Картопля 4 шт.
- Томатна паста 2 ст.л.
- Буряк 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Морква ½ шт.
- Печериці свіжі 5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль на смак
- Зелень на смак
- Вода 2 л.
Кроки
- Відразу підготуйте всі інгредієнти для борщу. Овочі почистіть, промийте та наріжте невеликими шматочками довільної форми. У чашу мультиварки перекладіть нарізку картоплі.
- До неї додайте подрібнену моркву з цибулею і покладіть томатну пасту.
- Капусту для борщу, особливо пізніх сортів, подрібніть за допомогою блендера.
- Потім її перекладіть у чашу до інших овочів.
- Куряче м’ясо розріжте на середні шматочки, і щоб прибрати жир, поваріть його 5 хвилин в окремій каструлі. Перекладіть курку в чашу і додайте лавровий лист із сіллю на свій смак.
- Налийте в чашу 2 літри чистої води і увімкніть програму «Суп» на певний час за замовчуванням.
- Буряк наріжте шматочками та заздалегідь відваріть на пару до готовності. Це можна зробити одночасно з варінням борщу, якщо дозволяє мультиварка.
- Відварений на пару буряк подрібніть так само, як і капусту за допомогою блендера.
- Після завершення програми «Суп», подрібнений буряки перекладіть у борщ.
- Печериці промийте, наріжте слайсами, протягом 5 хвилин обсмажте на сковорідці і додайте до борщу, що надасть страві особливий грибний аромат.
- На будь-якій програмі борщ доведіть до кипіння. Потім додайте до нього дрібно нашатковану зелень. Залишіть борщ у режимі «Підігрів» на 30 хвилин для настоювання.
Приготовлений у мультиварці борщ з куркою можете сервірувати до обіду. Смачного!