Борщ із тушонкою в мультиварці буде у вас простим і швидким варіантом із широкої лінійки цього виду овочевих супів. Готується він на воді, але можна доповнювати його бульйонними кубиками. Тушонка вибирається якісна і з жирком, і економити на ній не слід. Для хорошого смаку борщу в мультиварці важлива послідовність закладки інгредієнтів, що вказано в рецепті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Капуста білокачанна 400 гр.
- Буряк 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Тушонка 400 гр.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Томатна паста 1 ст.л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Зелень 1 пучок
- Рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
- Насамперед потрібно згідно рецепту, підготувати всі інгредієнти для борщу. Овочі почистити та промити. Потім підготовлені овочі нарізати ножем або за допомогою кухонних гаджетів, що зручніше та простіше.
- Цибулю нарізати невеликими кубиками.
- Моркву і буряки подрібнити на великій тертці.
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
- Увімкнути програму «Жарка» на 20 хвилин. У чаші розігріти рослинну олію і в ньому обсмажити нарізку цибулі.
- Потім до цибулі перекласти натерту моркву і посмажити при помішуванні лопаткою до м’якості.
- Далі в чашу перекласти натертий буряк, всипати сіль із цукром і через 5 хвилин додати томатну пасту. Ці інгредієнти лопаткою перемішати.
- До обсмажених овочів перекласти нарізану кубиками картопля і капустяну соломку.
- Овочі залити окропом із розрахунком порцій супу та потрібної вам консистенції страви. Додати чорний перець з лавровим листом, закрити кришку мультиварки та включити програму «Суп» на час за замовчуванням, що зазвичай становить 1 годину.
- За 10 хвилин до завершення програми в борщ перекласти тушонку, розім’явши її вилкою на невеликі шматочки і все ще перемішати.
Після закінчення програми, приготовлений у мультиварці борщ із тушонкою можна відразу сервірувати до столу, доповнивши зеленню та