Борщ у мультиварці з квасолею

Борщ у мультиварці з квасолею відрізняється гарним смаком, ситністю, та й корисний, тому що готується із набору овочів. М’ясо для борщу підходить будь-яке, але в цьому рецепті готуємо дієтичний варіант без м’яса лише на м’ясному бульйоні. Квасолю беремо суху і заздалегідь замочуємо, а овочі такі самі, як для звичайного борщу. Для збереження кольору, буряки обсмажуємо з морквою та цибулею. Готуємо на програмах «Жарка» та «Суп».

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
2 год 20 хвДрук
  • Квасолю заздалегідь промийте і на кілька годин або на ніч замочіть у холодній воді. Вказані в рецепті овочі почистіть та промийте. Буряк та моркву подрібніть на великій тертці. Цибулю наріжте невеликими кубиками.
  • Мультиварку увімкніть на програму «Смаження» і в чаші розігрійте олію. Перекладіть у чашу подрібнені овочі.
  • При помішуванні лопаткою овочі обсмажте, щоб стали м’якими і до кінця смаження налийте сік половини лимона, тоді буряк не втратить свій колір.
  • До цієї овочевої засмажки покладіть томатну пасту, насипте сіль з цукром і будь-якими приправами і посмажте все ще пару хвилин.
  • Картоплю наріжте невеликими кубиками і перекладіть у чашу.
  • Потім додайте замочену квасолю.
  • Капусту наріжте тонкою соломкою, трохи перетріть для зменшення об’єму і перекладіть до інших інгредієнтів.
  • Овочі залийте гарячим м’ясним бульйоном або гарячою водою. Додайте до них лавровий лист. Кришку мультиварки закрийте та увімкніть програму «Суп» на час за замовчуванням.
  • Після завершення програми борщ перемішайте, зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.
  • Додайте в борщ, дрібно нарізаний часник із зеленню. Кришку закрийте і дайте борщу настоятися 20-30 хвилин в режимі «Підігрів».

Приготовлений у мультиварці борщ з квасолею розлийте по чашках, доповніть сметаною і страву сервіруйте до обіду. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь