Борщ у мультиварці з квасолею відрізняється гарним смаком, ситністю, та й корисний, тому що готується із набору овочів. М’ясо для борщу підходить будь-яке, але в цьому рецепті готуємо дієтичний варіант без м’яса лише на м’ясному бульйоні. Квасолю беремо суху і заздалегідь замочуємо, а овочі такі самі, як для звичайного борщу. Для збереження кольору, буряки обсмажуємо з морквою та цибулею. Готуємо на програмах «Жарка» та «Суп».
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 1 шт.
- Квасоля червона 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 4 шт.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Часник 3 зубки
- Томатна паста 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Лимон ½ шт.
- Лавровий лист за смаком
- М’ясний бульйон 2.5 л.
- Зелень за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
- Квасолю заздалегідь промийте і на кілька годин або на ніч замочіть у холодній воді. Вказані в рецепті овочі почистіть та промийте. Буряк та моркву подрібніть на великій тертці. Цибулю наріжте невеликими кубиками.
- Мультиварку увімкніть на програму «Смаження» і в чаші розігрійте олію. Перекладіть у чашу подрібнені овочі.
- При помішуванні лопаткою овочі обсмажте, щоб стали м’якими і до кінця смаження налийте сік половини лимона, тоді буряк не втратить свій колір.
- До цієї овочевої засмажки покладіть томатну пасту, насипте сіль з цукром і будь-якими приправами і посмажте все ще пару хвилин.
- Картоплю наріжте невеликими кубиками і перекладіть у чашу.
- Потім додайте замочену квасолю.
- Капусту наріжте тонкою соломкою, трохи перетріть для зменшення об’єму і перекладіть до інших інгредієнтів.
- Овочі залийте гарячим м’ясним бульйоном або гарячою водою. Додайте до них лавровий лист. Кришку мультиварки закрийте та увімкніть програму «Суп» на час за замовчуванням.
- Після завершення програми борщ перемішайте, зніміть пробу і відкоригуйте за своїм смаком.
- Додайте в борщ, дрібно нарізаний часник із зеленню. Кришку закрийте і дайте борщу настоятися 20-30 хвилин в режимі «Підігрів».
Приготовлений у мультиварці борщ з квасолею розлийте по чашках, доповніть сметаною і страву сервіруйте до обіду. Смачного!