Борщова заправка з буряком, морквою і перцем в домашніх умовах

Досить простий рецепт заготовки для борщу. Заправку можна використовувати не тільки для приготування наваристого і насиченого першого блюда, але і в якості салату.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Заздалегідь підготуємо тару для закачування заправки. Уважно оглядаємо банки і кришки. Вони повинні бути цілими – без вм’ятин, відколів і тріщин. Очищаємо ємності і кришки содовим розчином, промиваємо і стерилізуємо. Після термообробки переносимо їх на робочу поверхню столу, застелену рушником.
  • Тепер приступимо до обробки овочів. Зрізаємо верхній шар буряка і моркви ножем. Промиваємо овочі водою, щоб змити залишилася бруд, і натираємо їх на крупній тертці.
  • Цибулю, очищене від лушпиння, дрібно нарізаємо. Видаляємо плодоніжки перців. Розрізаємо плоди навпіл і вирізаємо насіння. Подрібнюємо овоч так, як ви зазвичай це робите – соломкою або кубиками.
  • Помідори необхідно дрібно нарізати. Томатну шкірку можна залишити. Якщо у вас з’явиться бажання видалити шкірку, скористайтеся наступним алгоритмом: покладіть помідори в глибоку миску і залийте їх окропом (попередньо надріжте верхівки томатів ножем), через пару хвилин ви зможете легко зняти шкірку.
  • Викладаємо подрібнені овочі в каструлю. Лопаткою або ложкою робимо невелике поглиблення в центрі маси і вливаємо туди оцет. Додаємо олію, сіль і цукор. Ставимо ємність на плиту і томимо овочі на невеликому вогні до того моменту, поки вони не пустять сік. Робимо вогонь більше і доводимо овочеву суміш до кипіння. Варимо 30 хвилин.
  • Закладаємо готові овочі в банки і закочуємо кришками. Перевертаємо їх дном вгору і залишаємо в такому положенні на добу. Укутуємо теплим пледом. Коли заправка охолоне, зберігаємо її при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь