Бульйон з яловичого язика – оригінальне кулінарне рішення, яке точно допоможе урізноманітнити домашнє меню. Готовий продукт вийде неймовірно наваристим та ароматним. Його можна використовувати як основу для супу чи холодця. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт!
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 1 шт.
- Яловиче серце 1 шт.
- Вода 7 л.
- Селера корінь 100 гр.
- Морква велика 1 шт.
- Цибуля ріпчаста велика 1 шт.
- Суміш перців горошком 2 ч.л.
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Розмарин сушений 1 ч.л.
- Часник сушений мелений 1 ч.л.
- Імбир мелений 1 ч.л.
- Сіль до смаку
- Лист лавровий 7 шт.
Кроки
- Ретельно промиваємо яловичий язик і серце. Заливаємо їх великою кількістю води і ставимо на плиту.
- У цей час підготуємо необхідні спеції за списком.
- Промиваємо пучки зелені і даємо їм обсохнути.
- Повертаємося до варіння. З каструлі обов’язково прибираємо пінку.
- Подрібнюємо два пучки зелені ножем.
- Корінь селери ріжемо на невеликі пстинки.
- Зелень разом із селерою відправляємо в нашу страву.
- Даємо вмісту ще трохи проваритись.
- У цей час очищаємо овочі. Морквину ріжемо колами, цибулю – півкільцями.
- Відправляємо овочі у загальну масу.
- Варимо всі разом до м’якості овочів. Вони дадуть страві приємного аромату.
- Відправляємо в заготівлю підготовлені спеції.
- Доповнюємо масу сіллю.
- Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо все це під кришкою 5-6 годин.
- Після готовності бульйон проціджуємо будь-яким зручним способом.
Наваристий домашній бульйон з яловичого язика готовий. Можна пробувати!