З кабачків дістається м’якоть, яка обсмажується з цибулею і часником. Фарш обсмажується, змішується з сиром, зеленню, овочами і укладається в «човники». Зверху викладаються помідори, все посипається сиром і запікається 30-40 хвилин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 700 гр.
- Фарш м’ясний 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сир Пармезан 80 гр.
- Помідор 230 гр.
- Зелень за смаком
- Рослинна олія 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Для початку промиваємо кабачки під проточною водою, обсушуємо їх на паперовому рушнику і розрізаємо навпіл. За допомогою чайної ложки дістаємо з кожної половини м’якоть. По краях залишаємо шар близько 8-10 мм. деко змащуємо рослинним олією, викладаємо на нього кабачки шкіркою вгору. Духовку розігріваємо до 180оС і відправляємо туди овочі на 15-20 хвилин.
- В цей час готуємо начинку, якою будемо фарширувати кабачки. Ріпчасту цибулю з часником очистимо і дрібно нарізаємо. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ній овочі до м’якості, періодично помішуючи.
- Частину, що залишилася м’якоті від кабачків нарізаємо кубиками невеликого розміру і відправляємо їх до цибулі з часником. Все перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин. Далі перекладаємо обсмажені овочі в окрему ємність.
- На цю ж сковороду відправляємо обсмажуватися фарш. Додаємо ще трохи рослинної олії і смажимо приблизно 10 хвилин, розбиваючи його ложкою. Готовому фаршу даємо трохи охолонути. В цей час натираємо сир на крупній тертці, а зелень дрібно нарізаємо. Тепер беремо відповідну ємність, відправляємо туди фарш, обсмажений кабачок з цибулею і часником, натертий сир і зелень. Додаємо сіль з чорним перцем за смаком і добре перемішуємо.
- “Човники” з кабачків кладемо на деко, злегка солимо і наповнюємо їх начинкою. Зверху викладаємо нарізані помідори, які посипаємо сіллю з перцем. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо фаршировані кабачки протягом 30-40 хвилин.
- Присипаємо готові кабачки натертим сиром і відправляємо в духовку на 1-2 хвилини, поки він не розплавиться. Готові “човники” перекладаємо на тарілку для подачі, посипаємо свіжою зеленню, і подаємо до столу. Приємного апетиту!