Яскрава, соковита і в міру гостра капуста пелюстка. На свій смак ви можете збільшити кількість часнику і зробити її ще більш пікантною. Для приготування цієї закуски краще вибирати капусту середніх або пізніх сортів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1.2 кг.
- Буряк ⅔ шт.
- Морква ⅔ шт.
- Часник 2 зуб.
- Сіль 1.2 ст. л.
- Вода ⅔ л.
- Цукор-пісок 1.8 ст. л.
- Рослинна олія 60 мл.
- Перець чорний мелений ⅔ ст. л.
- Оцет столовий 9% 60 мл.
Кроки
- Овочі помийте і очистіть. Буряк натріть на крупній тертці, моркву наріжте тонкими кружечками, часник – пластинками.
- Качан капусти наріжте великими квадратами.
- Скляні банки попередньо помийте і простерилизуйте. Покладіть в них капусту, буряк, моркву і часник шарами, добре утрамбуйте овочі.
- Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, розведіть в ній сіль, цукор, додайте лавровий лист і перець, влийте рослинну олію. Маринад поставте на вогонь, доведіть до кипіння, додайте оцет і зніміть з плити.
- Влийте маринад в банки, залиште їх при кімнатній температурі до повного охолодження, потім щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Через 1-1, 5 доби капуста пілюска буде готова.
Приємного апетиту!