Що таке бургер? Пара шматочків хрусткого хліба, кілька листя салату, котлета, сир і кілька видів овочів. У домашньому виконанні будь-який сендвіч перетворюється з фастфуду в збалансоване харчування. Але якщо ви хочете, щоб він був від початку і до кінця натуральним і корисним, доведеться приготувати домашні булочки для бургерів.
Як приготувати булки для бургерів
Адже магазинні зроблені так, що можуть зберігатися тижнями і не черствіти. До того ж на смак вони так собі, особливо якщо попередньо не обсмажити їх на сковороді. Але навіщо це робити, якщо можна приготувати хліб для гамбургера своєї мрії?
- Борошно пшеничне 650 гр.
- Масло вершкове 75 гр.
- Молоко коров’яче 370 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Сухі дріжджі 7 гр.
- Вода 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Олія соняшникова 1 ч. л.
- Кунжут 1 ст. л.
- Пам’ятайте, що інгредієнти повинні бути кімнатної температури, тому дістаньте яйця заздалегідь. Підігрійте молоко і масло і дайте останньому охолонути протягом 5 хвилин.
- Дріжджі насипте в теплу воду (2 ст.л.), щоб вони прокинулися, і залиште на 5 хвилин. Потім додайте до них масло, молоко, мед і цукор.
- Додайте частинами борошно і замісіть м’яке тісто (сіль додайте в останню чергу).
- Змастіть його рослинною олією і залиште в теплому місці на півтори-дві години. Потім розділіть тісто на 12 частин і скачайте їх в кульки.
- Викладіть кульки на деко, застелене пергаментним папером, змащеним маслом. Накрийте плівкою або рушником і залиште ще на годину.
- Збийте яйце і змастіть ним булочки. Присипте кунжутом і випікайте від 15 до 18 хвилин при 200 градусах.
Булочок вийде багато, і чим більше, тим краще. Зазначеної кількості продуктів вистачає на 12 шматочків тіста, а це 12 ідеальних основ для бургера. Та й не тільки: до супу, рагу, гуляш та іншим ситним напіврідким страв вони теж підійдуть, а також стануть прекрасними претендентами на роль смачного бутерброда. А якщо булочок вийшло більше, ніж потрібно, Просто закиньте їх в морозилку. Бажаємо смачного!