Додавання сиру до картопляних дерунів з фаршем, додасть страві нові смакові нотки. Сир або кладуть в начинку, або запікають деруни в духовці – під сирною скоринкою. У цьому рецепті вам пропонується не менш смачний варіант – змішати терту картоплю з фаршем і сиром. Смажимо деруни на сковорідці. Позитивно позначаться на смаку дерунів спеції і свіжа зелень.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 4 шт.
- Фарш м’ясний 600 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Сметана 18% 1 ст. л.
Кроки
- Очистити і промити під холодною водою картоплю. Куряче м’ясо подрібнити в фарш будь-яким способом. Очистити цибулину.
- Очищену картоплю натерти на дрібній або середній тертці разом з цибулиною. Окремо натерти шматочок твердого сиру. Ці натерті інгредієнти покласти в глибокий посуд, додати до них куряче яйце, по одній столовій ложці сметани і борошна, посолити і поперчити на свій смак.
- Ложкою, ці інгредієнти добре перемішати до однорідного стану.
- У сковорідці розігріти рослинну олію. Замішане тісто викладати в гарячу олію столовою ложкою, формуючи невеликі деруни. Обсмажити їх на середньому вогні до рум’яної хрусткої скоринки з обох сторін.
- З обсмажених дерунів серветкою видалити зайву олію.
Перекласти деруни на блюдо і подати до столу, доповнивши їх овочами і сметаною. Приємного апетиту!