Деруни на великій тертці з фаршем

Деруни на крупній тертці з фаршем

Деруни, або млинці з тертої картоплі з фаршем – кращий варіант страв з цих продуктів. Картоплю подрібнюємо на крупній тертці, що набагато легше, ніж на дрібній, та й смак їх виходить інший. Готуємо такі деруни в духовці і під сирною скоринкою, щоб картопля розпарилася і блюдо вийшло ніжним і нежирним.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • В окремому посуді добре вимішуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулиною, одним яйцем, сіллю і чорним перцем.
  • З фаршу мокрими руками формуємо невеликі котлети з розрахунку 2 штуки на порцію.
  • На крупній тертці натираємо очищену і промиту картоплю. Картопляну масу трохи віджимаємо для видалення соку і кладемо в миску.
  • Додаємо до неї подрібнену другу цибулину, яйце, по ложці борошна з майонезом, паприку і сіль з перцем. Потім картопляну масу з цими інгредієнтами добре перемішуємо.
  • Застеляємо деко або форму для випічки, змащеною олією папером або фольгою. З тертої картоплі формуємо невеликі круглі деруни і розкладаємо їх на деко на невеликій відстані один від одного.
  • Деруни на крупній тертці з фаршем
    Поверх кожної заготовки кладемо сформовані з фаршу котлети. Їх покриваємо невеликою кількістю картопляної маси, що залишилася і зверху посипаємо натертим сиром. Запікаємо деруни в духовці, розігрітій до 190°С, протягом півгодини.

Готову страву подаємо до столу гарячою, доповнивши її овочевим салатом. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 3.5 з 5 )
Залишити відповідь