Неможливо пройти повз цього чудового пирога з агрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з найніжнішого пісочного тіста, стиглих ягід у вершковій заливці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Масло вершкове 120 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Агрус 300 гр.
- Сметана 30% 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
Кроки
- У миску просійте борошно, додайте цукор.
- Також викладіть в миску розм’якшене вершкове масло і одне яйце, перемішайте.
- Коли всі інгредієнти змішаються між собою, переходьте до замісу руками.
- Тісто зберіть в колобок, оберніть в харчову плівку і приберіть в холодильник.
- Підготуйте начинку для пирога. У миску розбийте яйця, збийте їх віночком.
- У яєчну масу додайте сметану і цукор, перемішайте.
- Тісто розкачайте в тонкий пласт, потім перекладіть його в форму і зробіть невеликі бортики.
- На тісто викладіть ягоди агрусу. Зверху на ягоди влийте заливку.
- Випікайте пиріг в духовці, при 180 градусах, 30-40 хвилин. Готовий пиріг “феєрверк” трохи остудіть, потім подавайте до чаю.
Готовий пиріг “феєрверк” трохи остудіть, потім подавайте до чаю. Приємного апетиту!