У салатницю відправляються нарізані варені яйця, огірки, стебла селери і консервований тунець. Потім все збризкують лимонним соком, туди додається сіль, чорний мелений перець, майонез, все перемішується і подається до столу на салатних листках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче яйце 4 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Огірок 2 шт.
- Листя салатні 1 пучок
- Майонез столовий молочний за смаком
- Селера стебло 400 гр.
- Сік лимонний 1 ч. л.
- Тунець консервований 350 гр.
Кроки
- Відварені курячі яйця очищаємо і довільно нарізаємо невеликими шматочками. Далі перекладаємо їх в ємність, в якій будемо змішувати всі інші інгредієнти.
- Огірки добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо в ємність з яйцями. При бажанні можна зрізати шкірку.
- Далі розкриваємо банку з тунцем, виливаємо звідти всю рідину і перекладаємо рибу до інших інгредієнтів. За допомогою вилки розминаємо її на більш дрібні шматочки.
- Тепер займаємося селерою. Стебла ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо їх дрібним кубиком. Відправляємо селеру в ємність з тунцем, огірком, яйцями і скроплюємо все лимонним соком.
- Далі додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і акуратно все перемішуємо.
- Потім заправляємо салат майонезом (при бажанні його можна замінити грецьким йогуртом) і ретельно перемішуємо. Якщо є час, то прибираємо все ненадовго в холодильник, щоб блюдо стало смачніше.
- Тепер викладаємо на дно салатника промиті салатні листя, зверху викладаємо салат з холодильника і подаємо його до столу в якості закуски або доповнення до основної страви.
Приємного апетиту!