Розкажу вам, як приготувати чудові фаршировані печериці, яких ви раніше не куштували. Цю повноцінну страву можна подавати не лише на обід чи вечерю, а й на святковий стіл. Воно точно справить враження на гостей! Хоча ніяких дорогих і рідкісних інгредієнтів для його приготування використовувати не потрібно. Почнемо з того, що ці фаршировані гриби готуються на подушці з тонко нарізаної картоплі. Значить, ніжний гарнір готовий! Крім того, помідори черрі не лише прикрашають страву своїм свіжим яскравим виглядом, але й надають йому особливого м’якого смаку. А вершковий соус та сирна шапка додають ніжності.
Як приготувати фаршировані печериці з картоплею в духовці
Безумовно, для приготування фаршированих печериць у духовці можна використовувати не лише яловичий фарш. Щоб зробити страву більш дієтичною та ніжною, візьміть куряче м’ясо. Крім того, завжди можна використовувати безпрограшне поєднання яловичого та свинячого фаршу.
- Картопля 1 кг.
- Фарш із яловичини 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вершки 3 ст. л.
- Хліб 100 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Черрі 400 гр.
- Твердий сир 200 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Часниковий порошок 1 ч. л.
- Печериці свіжі 500 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Олія соняшникова за смаком
- Сушена петрушка 1 ч. л.
- Сметана 40% 250 гр.
- Картоплю очистіть і наріжте дуже тонкими скибочками. Найзручніше зробити це за допомогою спеціальної тертки. Викладіть скибочки на дно жароміцної форми у два шари.
- Наріжте цибулю кубиками і обсмажте на розігрітій з маслом сковороді до м’якості.
- Змішайте фарш із обсмаженою цибулею, замоченою в молоці хлібом. Додайте сіль, перець, петрушку і часник, добре перемішайте інгредієнти.
- Промийте та просушіть гриби, видаліть ніжки. Шапочки грибів викладіть на картоплю. Скачати з м’ясної начинки невеликі кульки і викладіть їх на гриби. У проміжках покладіть помідори чері. фаршировані гриби та помідори
- Змішайте сметану з яйцем, сіллю та вершками. Залийте соусом блюдо. Випікайте 20 хвилин в розігрітій до 190 °С духовці.
- Посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку на 15 хвилин при 180 °С.
Перед подачею можна прикрасити фаршировані гриби з картоплею рубаною зеленню: петрушкою, кропом, кінзою, зеленою цибулею. Готувати соус зовсім немає необхідності: страва виходить повноцінною, яка не вимагає доповнення. Якщо хочете досягти пікантності, в соус можна додати подрібнений часник. Смачного!