Блюдо в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом маринара і шпинатом. Подають такі рулетики в гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть замінити повноцінну другу страву.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Шпинат 400 гр.
- Сир Рікотта 200 гр.
- Часник 2 зуб.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сир Моцарелла 200 гр.
- Сир Пармезан ¾ ст.
- Соус Маринара 700 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції та Приправи 1 ч. л.
Кроки
- Баклажани промивають, відрізають кінчики, а основну частину ділять на слайси товщиною не більше 5 мм.
- Скибочки змащують оливковою олією, злегка солять і обсмажують на сковороді гриль з кожного боку не більше хвилини.
- У форму для запікання наливають половину потрібного обсягу соусу маринара.
- У глибокій мисці змішують шпинат і рікоту, додають дрібно порубаний часник, розбивають яйце, всипають половину обсягу нарізаної дрібно моцарели і половину стружки сиру пармезан. Масу перемішують і доводять до смаку, приправивши потрібною кількістю солі і перцю, а також всипавши суміш італійських трав.
- На кожну пластинку баклажана кладуть начинку і формують рулетик. Підготовлені напівфабрикати викладають щільно один до одного в форму для запікання з соусом, зверху поливають іншою частиною маринари і посипають частиною моцарели і пармезану, що залишилася.
- Рулетики випікають в духовці близько півгодини, а потім подають до столу.
Приємного апетиту!