Баночка яскравого варення здатна підняти настрій навіть у найпохмуріший день. Достатньо лише її відкрити, намазати на хліб ароматні ласощі і насолодитися його неповторним смаком. Восени ви можете себе тішити таким частуванням постійно. Закрийте гарбузове варення з апельсином – результат вам сподобається!
Навіть ті, хто не люблять гарбуз, уплітають булочки із цим варенням за милу душу. Тому слід готувати якнайбільше цього частування. Кожен захоче його спробувати.
Як закрити гарбузове варення з апельсином та лимоном
Під час приготування ласощів із цитрусових слід бути дуже обережним. Перед додаванням натертої цедри апельсина та лимона перевірте, чи не потрапила її біла частина в миску. Якщо так, тоді її потрібно буде терміново видалити. В іншому випадку варення може сильно гірчити. Біла частина цедри зіпсує його смак. А додавання цукру до цієї ситуації вже не допоможе.
- Гарбуз 1 кг.
- Апельсин 2 шт.
- Лимон 1 шт.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Кориця ½ ч. л.
- Очищаємо гарбуз від шкірки, видаляємо насіння. Нарізаємо його невеликими кубиками. Викладаємо гарбуз у каструлю. Засипаємо його 500 г цукру.
- Ретельно миємо цитрусові. Натираємо цедру одного апельсина та лимона на дрібній тертці. Додаємо її до цукру, що залишився. Добре перемішуємо.
- Вижимаємо сік із двох апельсинів. Вливаємо його до гарбуза. Всипаємо мелену корицю та цедру, перемішану з цукром. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо протягом години, періодично помішуючи.
- Перебиваємо гарячий гарбуз за допомогою занурювального блендера до однорідного стану.
- Розливаємо гаряче варення по стерилізованих банках. Закриваємо їх щільно кришками. Перевертаємо ємності догори дном. Укутуємо їх ковдрою і залишаємо до повного остигання.
Якщо ви не любите корицю, тоді можете не додавати її під час варіння гарбуза. Це вже за вашим бажанням. Навіть без такої спеції яскраве варення з цитрусовою ноткою виходить чудовим. А вам подобаються страви з гарбуза? Поділіться своїм улюбленим рецептом.