У чашу блендера відправляється нарізаний банан, яблуко і натертий на дрібній тертці гарбуз. Далі туди додається мед, мелена кориця та лимонний сік. Все збивається і при необхідності в смузі вливається холодна вода. У результаті виходить дуже смачний, ароматний і корисний напій.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 150 гр.
- Банан 1 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Мед квітковий 1 ст.л.
- Кориця ¼ ч.л.
- Сік лимонний 2 ст.л.
- Вода холодна за смаком
- Для прикраси:
- М’ята свіжа за смаком
- Гарбузове насіння за смаком
Кроки
- Банан добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в чашу блендера.
- Яблуко також промиваємо, вирізаємо серцевину, очищаємо від шкірки та нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо його до банану.
- Гарбуз розрізаємо на кілька частин, очищаємо його від шкірки і видаляємо пухку частину з насінням. Потім натираємо її на дрібній тертці (таким чином, смузі вийде більш однорідним) і відправляємо в блендер до інших інгредієнтів.
- Тепер вливаємо лимонний сік, додаємо мед та мелену корицю. Для ще більшого аромату можна також додати мелений кардамон, гвоздику та мускатний горіх.
- Збиваємо всі інгредієнти за допомогою блендера, доки не вийде однорідна консистенція, схожа на пюре. Можна злегка його розбавити, додавши трохи холодної води.
Розливаємо готовий смузі з гарбуза по склянках, прикрашаємо листочками м’яти, гарбузовим насінням і подаємо до столу як сніданок або корисний перекус. Приємного апетиту!