Гарбузовий суп з беконом виходить яскравим та запашним. Приємний хрускіт бекону контрастує з ніжною текстурою страви і ідеально доповнює її. Якщо хочете підняти настрій домочадцям і урізноманітнити повсякденне меню, неодмінно приготуйте цей вітамінний суп.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 1 кг.
- Курячий бульйон 500 мл.
- Вершки 10% 200 мл.
- Бекон для подачі.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Мускатний горіх ½ ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Зелень для прикраси
Кроки
- Гарбуз обмийте, а потім видаліть шкірку, волокна та насіння.
- Почищений гарбуз наріжте великими квадратиками.
- З цибулини приберіть лушпиння і настругайте довільно. Морквину пошкребіть щіткою і видаліть шкіру овочечисткою. Так само крупно нарубайте. Овочі складіть в каструлю.
- Вилийте заздалегідь підігрітий курячий бульйон.
- Варіть при помірній температурі 20- 25 хвилин. Збалансуйте смак сіллю, мускатним горіхом і перцем.
- Акуратно, щоб не обпалити руки пором, пробийте вміст занурювальним блендером до гладкої маси.
- Влийте вершки та пробийте ще раз. Вийде густа оксамитова маса. Прогрійте пару хвилин, але не кип’ятіть.
- Сковороду нагрійте.
- Обсмажте бекон до золотистого хрусткого стану.
Яскравий гарбузовий суп розділіть по порціях. Задекоруйте трояндочками з бекону, зеленню і присипте гарбузовим насінням і ароматними спеціями. Кличте домашніх і пригощайте кулінарним шедевром! Приємної насолоди!