Популярний іспанський холодний суп гаспачо іноді називають «рідким салатом». Така назва цілком обґрунтована, адже гаспачо готують виключно із свіжих овочів. Причому існує безліч рецептів гаспачо, які відрізняються складом та пропорціями інгредієнтів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб 300 гр.
- Помідор 1.5 кг.
- Огірок 500 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 шт.
- Олія оливкова 150 мл.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Молотий коріандр 1 щіпка
- Селера 1 стебло
Кроки
- Підсушений хліб нарізати невеликими кубиками і викласти в піалу.
- Помідори опустити в киплячу воду на 10 секунд. Витягнути помідори, опустити в холодну воду на кілька секунд. Зняти з помідорів шкірку.
- Потім помідори нарізати шматками, покласти в блендер і подрібнити до пюре.
- Очистити перець від насіння, огірки очистити від шкірки, порізати шматками і подрібнити разом із часником та цибулею у блендері. Змішати з томатним пюре, додати коріандр, оливкову олію та лимонний сік, продовжуючи прокручувати в блендері.
- За бажанням можна посолити та поперчити.
- Готовий суп гаспачо слід охолодити у холодильнику протягом 1 години. При подачі на стіл посипати суп кубиками підсушеного хліба та нарізаною селера.