Голубці зі свіжої капусти в мультиварці легко приготувати в домашніх умовах. Використання кухонної техніки помітно полегшить та прискорить кулінарний процес. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт та урізноманітнюйте меню домашніх обідів та вечерь.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 600 гр.
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рис білий 100 гр.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зубці
- Томатна паста 60 гр.
- Помідор 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Бульйон або Вода 1 ст.
Кроки
- Насамперед шматок м’яса прокручуємо через м’ясорубку.
- Отриманий фарш викладаємо в глибоку миску, доповнюємо його промитим рисом, сіллю та перцем. Ретельно перемішуємо масу.
- Качан капусти занурюємо в каструлю з окропом і варимо 5 хвилин. Перевертаємо та варимо ще стільки ж.
- Акуратно дістаємо капусту і даємо охолонути. Вирізаємо качан.
- Далі розм’якшений качан обробляємо на листя. Швидше за все, потрібно ще раз проварити капусту, після зняття четвертого або п’ятого листка.
- На край капустяних листів кладемо трохи начинки.
- Починаємо згортати капусту з начинкою.
- Зовнішні краї капусти складаємо один до одного, збираючи у акуратні конвертики.
- У такий спосіб формуємо всі голубці.
- Подрібнюємо цибулю, часник і натираємо на тертці моркву.
- Включаємо мультиварку в режимі «смаження» і вливаємо в чашу олію. Викладаємо сюди овочі і томимо їх близько 5 хвилин.
- Додаємо до овочів томатну пасту.
- Доповнюємо заготовку кубиками помідорів.
- Солимо, перчимо продукти і томимо ще близько 2-3 хвилин.
- На овочеву подушку викладаємо наші голубц
- Вливаємо сюди склянку води чи бульйону.
- Закриваємо кришку мультиварки і вмикаємо режим «тушкування» на 20 хвилин.
Голубці зі свіжої капусти у мультиварці готові. Подавайте до столу!