Дуже смачний, ніжний, апетитний, соковитий салат. Пружний кальмар відмінно поєднується з пружною капустою, все це ідеально доповнюється соковитими перцем і цибулею, а унікальна заправка робить підсумковий смак дивним.
Якщо у вас немає кунжутної олії (потрібно для заправки), можете замінити її на будь-яку рослинну олію. Якщо ви купили не очищену тушку кальмара, то його потрібно буде попередньо очистити – видалити плівку і нутрощі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морська капуста 300 гр.
- Кальмари 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Кунжут 1 ч. л.
- Олія кунжутна ½ ч. л.
- Соус соєвий ½ ч. л.
- Цукор-пісок за смаком
Кроки
- Кальмар залийте окропом і залиште так на кілька хвилин.
- Перець обполосніть водою, витріть і наріжте соломкою – чим тонше, тим краще.
- Цибулю очистіть і порубайте дрібними кубиками. Щоб вона не гірчила, також залийте її окропом, залиште на пару хвилин і відкиньте в друшляк.
- Окріп від кальмарів злийте і залийте новим ще на пару хвилин.
- Потім дістаньте його з води і наріжте тоненькими смужками і викладіть в блюдо для салату.
- Додайте соєвий соус і перемішайте, щоб кальмари злегка просочилися ним.
- Потім туди ж відправте перець, цибулю і морську капусту.
- Заправте все кунжутною олією і добре перемішайте.
- Додайте трохи цукру, знову перемішайте.
- Кунжут злегка обсмажте на сухій сковороді. Посипте їм салат при подачі.