Ця заправка – ідеальний варіант для будь-якого листового салату. Яскрава, ароматна, з легким кислуватим післясмаком, який тільки підкреслить всю красу вашого овочевого салату.
Гірчицю «Діжон» можна замінити на будь-яку іншу. Головна умова – вона не повинна бути гострою. Коли будете знімати цедру з лимона, ні в якому разі не використовуйте білу його частину – тільки жовту. Саме біла частина гірчить, і смак у заправки буде вже не тим. В кінці обов’язково спробуйте заправку на сіль.
Інгредієнти
Порції: –+
- Олія оливкова 8 ст. л.
- Лимон сік 4 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Цедра лимону 1 ч. л.
- Гірчиця Діжон 1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- У банку налийте 8 столових ложок оливкової олії.
- Додайте до нього гірчицю, сіль, цукор, подрібнену цедру лимона і лимонний сік. Слідкуйте, щоб не потрапили лимонні кісточки.
- Поперчіть на свій смак.
- Закрийте кришкою і гарненько збовтайте протягом 20-30 секунд.
- Зберігайте заправку в холодильнику протягом 3 днів.