Ніжна ароматна рибка, яка змусить вас облизувати пальчики в прямому сенсі цього слова. Соковита, ситна, м’яка – кожен шматочок буквально тане в роті. Весь секрет в особливій заправці, яка робиться з розм’якшеного вершкового масла, зелені і часнику. Маслечко тане на мангалі, просочуючи рибку своїми соками, а зелень залишається поверх, формуючи апетитну скоринку.
До цієї риби відмінно підійде салат з запечених овочів. Виберіть будь-які на свій смак. Відмінно підійдуть перець болгарський, черрі, кабачки, баклажани, гриби. Присмачіть їх невеликою кількістю рослинної олії і запечіть на решітці. Потім наріжте соломкою і заправте соусом з рослинної олії і яблучного або бальзамічного оцту. Додатково посоліть і злегка поперчіть, а також додайте зелень і подрібнений часник.
- Скумбрія 4 шт.
- Масло вершкове 150 гр.
- Кріп ½ пучка
- Петрушка ½ пучка
- Часник 5 зубців
- Приправа для риби за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сік лимону
- Рибу промийте і видаліть нутрощі. Зріжте філе, приберіть всі кісточки, відріжте плавники, зніміть плівку.
- Із зовнішнього боку кожної філешкі зробіть невеликі косі насічки гострим ножем спочатку в одну сторону, потім в іншу.
- Обполосніть зелень і дрібно-дрібно наріжте. Очистіть часник і подрібніть його ножем.
- Змішайте зелень з часником і знову все разом порубати.
- Додайте все це до розм’якшеного вершкового масла.
- Посоліть (солі повинно бути стільки, скільки ви використовували б, якби безпосередньо солили рибу), додайте перець і приправу для риби. Все розмішайте ретельно до однорідності.
- Тепер всю цю масляну суміш викладіть на внутрішню частину рибних філе. Розподіліть по всій площі.
- Сітку змастіть рослинною олією і викладіть на неї скумбрію масленою сумішшю вгору. Надішліть на мангал.
- На етапі напівготовності рибки збризніть її соком лимона і переверніть на іншу сторону. Вершкове масло до цього часу має розтанути і просочити рибу. Скумбрія на мангалі повинна і пропектися і обсмажити.
- Подавайте з лимоном, зеленню і салатом із запечених овочів.