Готуємо скумбрію на решітці з вершковим маслом і часником

Скумбрія на решітці

Ніжна ароматна рибка, яка змусить вас облизувати пальчики в прямому сенсі цього слова. Соковита, ситна, м’яка – кожен шматочок буквально тане в роті. Весь секрет в особливій заправці, яка робиться з розм’якшеного вершкового масла, зелені і часнику. Маслечко тане на мангалі, просочуючи рибку своїми соками, а зелень залишається поверх, формуючи апетитну скоринку.

До цієї риби відмінно підійде салат з запечених овочів. Виберіть будь-які на свій смак. Відмінно підійдуть перець болгарський, черрі, кабачки, баклажани, гриби. Присмачіть їх невеликою кількістю рослинної олії і запечіть на решітці. Потім наріжте соломкою і заправте соусом з рослинної олії і яблучного або бальзамічного оцту. Додатково посоліть і злегка поперчіть, а також додайте зелень і подрібнений часник.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
50 хвДрук
  • Рибу промийте і видаліть нутрощі. Зріжте філе, приберіть всі кісточки, відріжте плавники, зніміть плівку.
  • Із зовнішнього боку кожної філешкі зробіть невеликі косі насічки гострим ножем спочатку в одну сторону, потім в іншу.
  • Обполосніть зелень і дрібно-дрібно наріжте. Очистіть часник і подрібніть його ножем.
  • Змішайте зелень з часником і знову все разом порубати.
  • Додайте все це до розм’якшеного вершкового масла.
  • Посоліть (солі повинно бути стільки, скільки ви використовували б, якби безпосередньо солили рибу), додайте перець і приправу для риби. Все розмішайте ретельно до однорідності.
  • Тепер всю цю масляну суміш викладіть на внутрішню частину рибних філе. Розподіліть по всій площі.
  • Сітку змастіть рослинною олією і викладіть на неї скумбрію масленою сумішшю вгору. Надішліть на мангал.
  • На етапі напівготовності рибки збризніть її соком лимона і переверніть на іншу сторону. Вершкове масло до цього часу має розтанути і просочити рибу. Скумбрія на мангалі повинна і пропектися і обсмажити.
  • Подавайте з лимоном, зеленню і салатом із запечених овочів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь