Гречка настільки “наш” продукт, що в побуті мало хто поєднує її з чимось екзотичним. Гриби, котлети, курка. максимум – соєвий соус. Сьогодні я пропоную зробити невеликий крок далі і спробувати поєднання гречки з приправою каррі.
Ковбаски в цьому рецепті не мають оболонки і запікаються в духовці. Але якщо вам так буде зручніше, ви можете наповнити сирим фаршем ковбасну оболонку. На смак це, правда, особливо не вплине.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для ковбасок
- Фарш м’ясний 700 грам
- Куряче яйце 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Порошок карі 1 ч. л.
- Вівсяні пластівці 4 ст. л.
- Вода 100 мл.
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Для гарніру
- Гречка 180 грам
- Сіль
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Баклажан 1 шт.
- Соус соєвий 2 ст. л.
Кроки
- Для ковбасок кладемо всі інгредієнти в миску.
- Гарненько вимішуємо. Формуємо 8 довгастих ковбасок і кладемо на деко.
- Запікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
- Відварюємо гречку.
- Паралельно дрібно рубаємо цибулю і часник, нарізаємо кубиками баклажан.
- У глибокій сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3 хвилини.
- Додаємо часник і баклажани. Смажимо, помішуючи, до готовності баклажанів. Додаємо соєвий соус.
- Кладемо в сковороду запечені ковбаски і перемішуємо.
- Додаємо гречку і знову перемішуємо.
Поїдаємо.