Другі страви на Новий Рік 2022 — найсмачніші рецепти з фото

Другі страви на Новий Рік 2022

Святковий стіл на новий 2022 рік повинен бути різноманітним, смачним і, звичайно, ситним. Тому, крім закусок і салатів, потрібно приготувати і другі страви. Пропонуємо прості і смачні рецепти з фото, які можна включити в новорічне меню.

Картопляні гнізда з двома смачними начинками

Картопляні гнізда – ще одне цікаве блюдо на новий 2022 рік. Такий рецепт з фото особливо сподобається тим господиням, які бажають приготувати на свято щось нове, смачне, але при цьому просте і з доступних продуктів.

Картопляні гнізда з двома смачними начинками

Інгредієнти для кошичок:

  • 1 кг картоплі;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ч. л. приправ для картоплі;
  • сіль за смаком.

Для начинки з курки:

  • 200 г курячого філе;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 1-2 ст. л. рослинної олії;
  • ½ ч. л. приправи для курки;
  • 40 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 100 мл сметани;
  • ¼ ч. л. солі;
  • ¼ ч. л. білого перцю;
  • ¼ ч. л. куркуми;
  • зелень за смаком.

Для грибної начинки:

  • 200 г свіжих грибів;
  • 100 г шинки;
  • 1 цибулина;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 30 г вершкового масла;
  • 100 мл вершків (10-20%);
  • ½ ч. л. картопляного крохмалю;
  • ¼ ч. л. солі;
  • ¼ ч. л. перцю;
  • ¼ ч. л. орегано;
  • 30 г сиру.

Приготування:

  • Чистимо картоплю, нарізаємо довільними шматочками, складаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою, додаємо сіль і варимо до повної готовності.
  • Для першої начинки до золотистого пасеруємо дрібно нарізану цибулю.
  • В цей час кришимо часник і дрібними кубиками нарізаємо солодкий перець. Потім додаємо все до цибулі, обсмажуємо овочі ще кілька хвилин.
  • До обсмажених овочів відправляємо нарізане дрібними шматочками філе, всипаємо приправи для курки і смажимо до повної готовності м’яса.
  • Для заливки в мисочку розбиваємо яйце, додаємо до нього сметану, а також сіль разом з куркумою і білим перцем, все розмішуємо до однорідності.
  • Також в заливку засипаємо дрібно подрібнений кріп і ще раз все перемішуємо.
  • Для другої начинки злегка пасеруємо подрібнену цибулю на вершковому маслі.
  • Кришимо часник, невеликими кубиками нарізаємо шинку і печериці.
  • До цибулі відправляємо часник і шинку, а через кілька хвилин печериці, обсмажуємо до золотистості грибів.
  • Для заливки в мисочку з вершками всипаємо крохмаль, сіль, білий перець і орегано, все добре розмішуємо.
  • У сковороду з овочами і грибами вливаємо вершкову суміш, перемішуємо і, як тільки начинка стане густою, знімаємо її з вогню.
  • У начинку з курки засипаємо тертий сир, вливаємо заливку і все добре перемішуємо.
  • Зварену картоплю подрібнюємо товкачем, додаємо вершкове масло, вбиваємо яйця, всипаємо крохмаль і приправу для картоплі, все добре перемішуємо.
  • Картопляне пюре перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою «зірочка» і відкидаємо на деко з пергаментом так, щоб вийшли гнізда.
  • Заповнюємо картопляні гнізда підготовленими начинками і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин (температура 180°С).

У приготуванні першої начинки найголовніше – не пересушити м’ясо. Шинку можна замінити грудинкою, копченою куркою або беконом. Гриби можна використовувати в свіжому або замороженому вигляді.

Запечена риба з картоплею

Новий 2022 рік – це не тільки свято, а й піст, тому не кожен може дозволити собі ситні м’ясні страви. В цьому випадку можна приготувати рибу з картоплею. Блюдо виходить таким смачним, що його будуть раді спробувати навіть ті, хто піст не дотримується.

Запечена риба з картоплею

Інгредієнт:

  • 1 кг червоної риби;
  • 700 г картоплі;
  • 100 г цибулі;
  • 150 г сирного крему;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

  1. Тонкими кружечками нарізаємо очищені бульби картоплі і цибулю.
  2. Картоплю складаємо в зручну посуд, додаємо сіль і перець, масло і перемішуємо.
  3. Тепер з фольги робимо човники і викладаємо цибулю.
  4. Наступним шаром викладаємо картоплю.
  5. У вершковий сир засипаємо дрібно нарізану зелень кропу і все добре розмішуємо.
  6. Рибне філе солимо і перчимо з двох сторін, зверху змащуємо вершковим сиром.
  7. Укладаємо рибу поверх картоплі і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин (температура 180°С).

Для приготування можна використовувати будь-яку червону рибу, але варто враховувати, що у сьомги і форелі м’ясо жирне, а у горбуші задоволене пісне і пухке.

Ось такі прості і смачні другі страви можна приготувати на новий 2022 рік. Сподіваємося, що запропоновані рецепти з фото припадуть до речі, і тепер ваш святковий стіл стане найвишуканішим, різноманітним і апетитним.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь